Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


 

– Förrätter –

 

Smörstekt pilgrimsmussla 119:-

Smörstekt pilgrimsmussla serveras med yuzu, chiliinlagd lök, havssparris, friterat rispapper, sesamfrön och shizukrasse

Seared scollops with


Hummerbisque 129:-

Hummerbisque på hemkokt fond med svenska skaldjur, rökt forellrom och dillvierge

Lobster bisque with swedish shellfish, smoked trout roe and fresh herbs.


Blomkålsvariation  98:-

Blomkålsvariation med rostade frön och nötter, soyatapioka, vårlök och färska örter

 

 


Oxfilétartar  125:-

Oxfilétartar serveras med wasabicreme, confiterad shiitake, korianderpicklad gurka samt krispig silverlök

 

 


– Varmrätter –

 

Halstrad röding (SE) 195:-

Halstrad röding med sjökorallsallad, fluffig musselvelouté samt crème på Anya potatis.

Char with sea corall, mussel velouté and potato puré.


Torskrygg 269:-/179:-

Torskrygg med pakchoi, soyaemulsion, cashewnötter, koriandersallad, regnbågsrom, bryntsmörpulver och karamelliserad lime

 


Knaperstekt ankbröst  285:-

Knaperstekt ankbröst med citrussallad, grillad vårlök, blomkålscreme, yuzusmetana samt krispig kål och mörk sky.

 


Lammytterfilé 259:-

Lammytterfilé serveras med ingefärsrostade persiljerötter, örtemulsion, persiljerotspure, nyskördade blad, torkad lök samt lammsky

 


– Karlssons Grill –

Ryggbiff 220g  329:-

Havssalt & örter

Sirloin steak 220g with sea salt and herbs

Entrecôte 230g  279:-

Torr kryddrubbning

Entrecôte 230g with dry rub

Hängmörad oxfilé 170g  298:-

Färska örter & peppar

Dry aged fillet of beef 170g with herbs and pepper


Serveras med krispig potatiskaka, grillad salladslök, dragonemulsion och sky på märgben

Served with crispy potato, tarragon emulsion and bone marrow gravy.


– Efterrätter –

 

Chokladfondant 119:-

Chokladfondant serveras med hallonsorbet, chokladjord, lakritspulver, krispiga hallon och citronverbena

Baked chocolate fondant with


Mangosorbett 99:-

Mangosorbet med vispad choklad, päronkompott smaksatt med stjärnanis, torkade päron samt rostad vitchoklad

 


Variation på ostar 98:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

Variation of cheeses with maramalade and dinkel crisp bread