Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


– Förrätter –

Hummersoppa 129:-

Hummersoppa på hemkokt fond serveras med skaldjur, forellrom, dillolja och färska örter


Tartar på hängmörad oxfilé 135:-

Tartar på hängmörad oxfilé serveras med pepparrot, smörstekt svamp, inlagd gurka med senapsfrön samt friterad kapris

Tartar on tenderised fillet of beef served with horseradish, mushrooms fried in butter, pickled cucumber with mustard seeds and deep-fried capern

 


Blomkål x 3 110:-

Blomkål x 3 med syrad steklök, rostade solroskärnor samt smörgåskrasse

Cauliflower x 3 with pickled onions, roasted sunflower kernels and garden cress. 

 


– Varmrätter –

Halstrad fjällröding  210:-

Halstrad fjällröding med vinkokt lök, syrad västeråsgurka, creme på anyapotatis samt musselveloute

Seared char with onions boiled in wine, pickled Västerås cucumber, cream on
anyapotatis and musselveloute


Smörstekt torskrygg 279:-

Smörstekt torskrygg serveras med pepparrotsemulsion, inlagd blomkål,
rostad blomkål samt Älvdalsrom och blomkålspuré

Smörstekt torskrygg serveras med pepparrotsemulsion, inlagd blomkål, rostad blomkål samt Älvdalsrom och blomkålspuré


Kronhjort 295:-

Kronhjort serveras med torkade lingon, smörstekt svamp, tryffelemulsion, friterad rosmarin, murkelsås samt potatispuré smaksatt med sommartryffel

Red deer served with dried lingonberry, butter fried sponge, truffle mayonnaise, fried rosemary, morel sauce and potato pure flavoured with summer truffle


Från Grönsaklandet  199:-

Från grönsakslandet krispig grönkål, tryffelcremé, stekt halloumi, spetskål
och rostade nötter

A selection of vegetables crispy kale, truffle cream, fried halloumi, point cabbage and roasted nuts


– Karlssons Grill –

Majskyckling  219:-

Corn chicken

Entrecôte  289:-

Entrecôte

Hängmörad oxfilé 310:-

Tenderised fillet of beef


serveras med rostad färskpotatis med parmesan och örter, dragonemulsion och sky på märgben

Served with roasted potato with parmesan and herbs, tarragon emulsion and bone marrow gravy


Vilken dryck passar till vad?
Din servitör har full koll!

Which beverage suits that?
Your waiter knows


– Efterrätter –

Bakat svenskt äpple 109:-

Bakat svenskt äpple serveras med vaniljglass, gransirap samt valnötssnö

Baked Swedish apple served with vanilla ice cream, spruce syrup and walnut snow


Chokladfondant 119:-

Chokladfondant med citruscurd, chokladjord, citronverbena och blodapelsinsorbet

Chocolate fondant with citrus curd, chocolate crunch, lemon verba and blood orange sorbet


Variation på ostar 110:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

A variation on cheese with homemade marmalade and crisp bread


Allergener?
Fråga personalen om innehållet i maten

Allergies? Consult our staff