Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


 

– Förrätter –

 

Pilgrimssashim 119:-

Pilgrimssashimi serveras med yuzu, chiliinlagd lök, havssparris, friterat rispapper, sesamfrön och shizukrasse

Scallop sashimi served with yuzu, chilli pickled onion, fried rice paper, sesame seeds and shizu cress


Svenska Skaldjur 118:-

Svenska Skaldjur på surdegsbröd, serveras med vitlöksemulsion samt dillsallad

Swedish shellfish on sourdough bread, served with garlic emulsion and a dill salad


Oxfilétartar  125:-

Oxfilétartar serveras med wasabicreme, confiterad shiitake, korianderpicklad gurka samt krispig silverlök

Beef tartar served with wasabi cream, confit shiitake, coriander pickled cucumber and crisp silverskin onions

 


Blomkålsvariation  98:-

Blomkålsvariation med rostade frön och nötter, soyatapioka, vårlök ochfärska örter

Cauliflower varieties with roasted seeds and nuts, soy tapioca, spring onions and fresh herbs

 


– Varmrätter –

 

Halstrad fjällröding  198:-

Halstrad fjällröding serveras med sjökorallsallad, fluffig musselveloute och creme på anyapotatis

Seared arctic char served with samphire salad, a fluffy mussel veloute and a cream on anya potatoes


Torskrygg 269:-/179:-

Torskrygg med pakchoi, soyaemulsion, cashewnötter, koriandersallad, regnbågsrom, bryntsmörpulver och karamelliserad lime

Cod with pak choi, soy emulsion, cashew nuts, coriander salad, rainbow trout roe, rowned butter powder and caramelized lime


Grillad gårdskyckling 285:-

Grillad gårdskyckling serveras med med potatispure, nystekt svamp, torkad lök samt mörksky

Grilled farm chicken served with potato puree, freshly fried mushroom, dried onion and dark gravy


– Sommarspecial-

Räksmörgås  169:-

Räksmörgås på surdegsbröd med handskalade räkor, inlagd gurka, ägg 63 samt citrusemulsion

Prawn sandwich on sourdough bread with hand peeled prawns, pickled cucumber, egg 63 and citrus emulsion


– Karlssons Grill –

Ryggbiff 220g  329:-

Havssalt & örter

Sirloin steak 220g with sea salt and herbs

Entrecôte 230g  279:-

Torr kryddrubbning

Entrecôte 230g with dry rub

Hängmörad oxfilé 170g  298:-

Färska örter & peppar

Dry aged beef fillet 170g with herbs and pepper


Serveras med krispig potatiskaka, grillad salladslök, dragonemulsion och sky på märgben

Served with crisp potato cake, grilled scallion, tarragon emulsion and bone marrow gravy


– Efterrätter –

 

Chokladfondant 119:-

Chokladfondant serveras med hallonsorbet, chokladjord, lakritspulver, krispiga hallon och citronverbena

Chocolate fondant served with raspberry sorbet, chocolate dust, licorice powder, crisp raspberries and
lemon verbena

 


Variation på ostar 98:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

Variations of cheese with home made marmalade and spelt crispbread