Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


 

– Förrätter –

 

Hummersoppa 129:-

Hummersoppa på hemkokt fond serveras med skaldjur, forellrom, dillolja och färska örter


Svenska skaldjur 125:-

Svenska skaldjur på smörstekt rågbröd, fänkålsallad, löjrom samt syltad lök

Swedish seafood on butter fried rye bread, fennel salad, whitefish roe and pickled onion

 


Tartar 135:-

Tartar på hängmörad oxfilé med smörkokt lök, portvinskokt lök, gräslökscremé samt höstsvamp och friterad kapris

Tartar on tenderised fillet of beef with butter boiled onion, port wine boiled onion, chivecremè, autumn fungus and fried caper. 

 


Chevré terrine 122:-

Chevré terrine med saltbakade betor, torkade betor, pumpafrön, örtsallad och sultanrussin

Chèvre terrine with salt baked beetroot’s, dried beetroot’s, pumpkinseeds, herb salad and raisin


– Varmrätter –

 

Halstrad fjällröding  210:-

Halstrad fjällröding serveras med sjökorallsallad, fluffig musselveloute samt creme på anyapotatis

Seared char served with a mussel veloutè, seafood salad and cream on anyapotato


Hälleflundra 289:-

Hälleflundra med brysselkål, rostad grönkål, svensk löjrom, primörbetor samt skummad hummerbuljong

Halibut with Brussels sprouts, roasted kale, Swedish whitefish roe first picked beetroot’s and skimmed lobster broth


Kronhjort 295:-

Kronhjort serveras med torkade lingon, smörstekt svamp, tryffelemulsion, friterad rosmarin, murkelsås samt potatispuré smaksatt med sommartryffely

Red deer served with dried lingonberry, butter fried sponge, truffle mayonnaise, fried rosemary, morel sauce and potato pure flavoured with summer truffle


Från Grönsaklandet  199:-

Från grönsakslandet variation på kål, stekt svamp, halloumi, rostade nötter & frön, primörbetor och gräslökscremé

 A selection of vegetables, variations of kale, pan fried sponges, halloumi, roasted nuts, seeds, first picked beetroot’s and a chive creme


 

– Karlssons Grill –

Gårdskyckling  198:-

Farm chicken

Entrecôte  289:-

Entrecôte

Oxfilé 310:-

Fillet of beef


serveras med rostad färskpotatis med parmesan och örter, dragonemulsion och sky på märgben

Served with roasted potato with parmesan and herbs, tarragon emulsion and bone marrow gravy


Vilken dryck passar till vad?
Din servitör har full koll!

Which beverage suits that?
Your waiter knows

 

– Efterrätter –

 

Hemkokt björnbärsmust 98:-

Hemkokt björnbärsmust serveras med syrlig björnbärssorbet, hallonkompott och torkade hallon

Rhubarb compote flavored with star anise, raspberry roast, roasted vitchoklad and fresh raspberrie


Chokladfondant 119:-

Chokladfondant med hjortronsorbet smaksatt med vanilj, chokladjord, inkokta hjortron och citronmelissorn

Chocolate fondant with cloudberry sorbet flavoured with vanilla, chocolate crumble, cloudberry and lemon balm


Variation på ostar 110:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

A variation on cheese with homemade marmalade and crisp bread


Allergener?
Fråga personalen om innehållet i maten

Allergies? Consult our staff