Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


 

– Förrätter –

 

Smörstekt pilgrimsmussla 119:-

Smörstekt pilgrimsmussla serveras med granskott, syrat äpple, sallicom samt forellrom och torkat rågbröd

Butterfried scallops are served with chopsticks, sour apple, sallicom as well as trout room and dried rye bread


Hummerbisque 129:-

Hummerbisque på hemkokt fond med svenska skaldjur, Älvdalsrom samt färska örter och dillolja

Hummerbisque on home cooked fund with Swedish seafood, Älvdalsrom and fresh herbs and dill oil


Oxfilé tartar 125:-

Oxfilé tartar med frystorkad 3årig soya, pepparrotscremé, gravat ägg, dill och löksallad

Ox fillet tartar with freeze dried 3 year old soy, horseradish cream, grainy egg, dill and lettuce salad

 


Grillad Sparris 110:-

Grillad sparris serveras med tryffelemulsion, lantägg, krispig kavring, hyvlad sparris och örtsallad

 Grilled asparagus served with truffle emulsion, farm eggs, crispy cloves, planed asparagus and herring salad

 


– Varmrätter –

 

Halstrad fjällröding  198:-

Halstrad fjällröding serveras med ramslöksvelouté, sjökorallsallad, ramslöksblommor samt creme på anyapotatis

 Grilled char is served with a ramsløvelouté, seafood salad, ramloese flowers and cream on anyapotatis


Torskrygg 269:-

Torskrygg med spetskålsallad, pepparrot, sparris, krispig grönkål, soyapulver och brynt soyasmör

Cod with spitball salad, horseradish, asparagus, crispy green cabbage, soya powder and browned soy butter


Grillad gårdskyckling 195:-

Grillad gårdskyckling serveras med stekt svamp, portvinskokt lök, citrontimjanemulsion, potatispuré och portvinssky

Grilled farm chicken served with fried mushrooms, portry-boiled onion, lemon tinned emulsion, potato purée and port wine gravy


Kronhjort 265:-

Kronhjort med bakat äpple, tryffel crème, ostronskivling, äppelsallad samt enbärssky och granskott

Crown deer with baked apple, truffle cream, oyster waffle, apple lettuce, andjuniper gravy and spruce shoots


från Grönsaklandet  189:-

Från grönsakslandet torkad grönkål, variation på äpple, syrlig kål, nötter & frön samt kikärtsbiffar

 From the greenland dried green cabbage, variety of apple, sour cabbage, nuts & seeds as well as chickpeas


– Karlssons Grill –

Ryggbiff 220g  329:-

Havssalt & örter

Sirloin steak 220g with sea salt and herbs

Entrecôte 230g  279:-

Torr kryddrubbning

Entrecôte 230g with dry rub

Hängmörad oxfilé 170g  298:-

Färska örter & peppar

Dry aged beef fillet 170g with herbs and pepper


Serveras med krispig potatiskaka, grillad salladslök, dragonemulsion och sky på märgben

Served with crisp potato cake, grilled scallion, tarragon emulsion and bone marrow gravy


– Efterrätter –

 

Marinerade krusbär 99:-

Marinerade krusbär med vitchokladmousse, mjölksorbet smaksatt med tjärsirap samt bakad vitchoklad

 Marinated gooseberry with white chocolate mousse, milk sorbet flavored with tar syrup and baked white chocolate


Chokladfondant 119:-

Chokladfondant serveras med vildhallon sorbet, chokladjord, torkade hallon och blåbärspärlor

Chocolate fondant served with wild raspberry sorbet, chocolate ground, dried raspberry and blueberry pearls


Variation på ostar 95:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

Variations of cheese with home made marmalade and spelt crispbread