Ett internationellt kök med en lokal prägel

På Fullriggaren Skybar försöker vi alltid sätta en lokal prägel på kända maträtter och vi använder oss bara av de bästa råvarorna, helst från lokala producenter.


 

– Förrätter –

 

Smörstekt pilgrimsmussla 119:-

serveras med dillvierge, pepparrotscreme, torkad salvia samt pumpafrön

Seared scallops served with dillvierge, horseradish creme, dried salvia and pumpkin seeds


Hummerbisque 129:-

Hummerbisque på hemkokt fondmed svenska skaldjur, forellrom från Älvdalen och färska örter

Lobster Bisque made with homemade fond, swedish shellfish, trout roe from Älvdalen and fresh herbs


Råbiff 125:-

Råbiff serveras med klassiska tillbehör i modern tappning

Beef tartar served with classic accompaniment in modern vintage seasonal beets served with goat cheese, roasted salty nuts, herb salad and autumn mushroom

 


Nykokta primörbetorn  99:-

Nykokta primörbetor med getfärskost, saltrostade nötter,örtsallad samt höstsvamp

Cauliflower varieties with roasted seeds and nuts, soy tapioca, spring onions and fresh herbs

 


– Varmrätter –

 

Halstrad fjällröding  198:-

Halstrad fjällröding serveras med sjökorallsallad, fluffig musselveloute och creme på anyapotatis

Seared arctic char served with samphire salad, a fluffy mussel veloute and a cream on anya potatoes


Torskrygg 269:-

Torskrygg med smörstekta gulbetor, regnbågsrom, bakat lantägg, pepparotsemulsion och bryntsmörpulver

Cod with Buttered yellow beet, rainbow trout roe, baked farmegg, horseradish emulsion, rowned butter powder


Grillad gårdskyckling 195:-

Grillad gårdskyckling serveras med halstrad rödlök, vitlökscreme, nyskördade blad samt potatispure och portvinssky

Grilled farm chicken served with potato puree, halved red onions, Garlic creme, Freshly cut leaves, and port wine gravy


Lammytterfilé 265:-

Lammytterfilé med spetskålsallad, ramslökscreme, stekt höstsvamp, torkad kål samt lammsky

Lamb fillet with point cabbage, ramson creme, fried autumn mushroom, dried cabbage and lamb gravy.


 

– Karlssons Grill –

Ryggbiff 220g  329:-

Havssalt & örter

Sirloin steak 220g with sea salt and herbs

Entrecôte 230g  279:-

Torr kryddrubbning

Entrecôte 230g with dry rub

Hängmörad oxfilé 170g  298:-

Färska örter & peppar

Dry aged beef fillet 170g with herbs and pepper


Serveras med krispig potatiskaka, grillad salladslök, dragonemulsion och sky på märgben

Served with crisp potato cake, grilled scallion, tarragon emulsion and bone marrow gravy


– Efterrätter –

 

Jordgubbssorbet 99:-

Jordgubbssorbet med inlagda rabarber, krispiga jordgubbar samt rostad vitchoklad

Strawberry sorbet with pickled rhubarb, crisp strawberries and roasted white chocolate

Chokladfondant 119:-

Chokladfondant serveras medmandarinsorbet, chokladjord, mandarinpärlor och citronverbena

Chocolate fondant served with mandarin sorbet, chocolate dust, mandarin pearls, and lemon verbena


Variation på ostar 95:-

Variation på ostar serveras med hemgjord marmelad samt dinkelknäcke

Variations of cheese with home made marmalade and spelt crispbread